Bart Fotografie | Winter macrocursus

Wintercursus macrofotografie

Macrofotografie, onderwerpen van heel dichtbij fotograferen, is een populaire vorm van fotografie. Er is het hele jaar door wel iets te fotograferen ongeachte de omstandigheden. Maar het is meteen ook een heel technische vorm van fotografie. Er wordt wel eens gezegd dat als je goede macrofoto’s kunt maken, dat je alles kunt fotograferen. Je beheerst de techniek van de camera dan volledig.
Deze cursus is opgezet voor die mensen die zich willen verdiepen in de macrofotografie en die hun camera beter willen leren beheersen. En wanneer kun je dat dan beter doen dan in het seizoen dat het buiten wat minder fotogeniek is. Een goede voorbereiding op het voorjaar dus!

We hebben ervoor gekozen om drie heel verschillende meesters in de macrofotografie ieder een cursusavond te laten verzorgen. Zo krijgt u lekker veel variatie in inzichten te horen en mooie uiteenlopende beelden te zien.

Cursusleiders; Jeroen Stel, Mike Muizebelt, Bart Stornebrink
Kosten; € 298,00 (incl. btw) per persoon
Aantal; maximaal 10 cursisten per cursus

Programma;

Cursusavond 1
Door Mike Muizebelt
Thema; Creatieve macrofotografie

20160220-_IMG138520160220-_IMG1385
Mike leert je dat deze vorm van natuurfotografie je heel veel mogelijkheden biedt. Je bent na deze cursus een meester in het ‘out-of-the-box’ denken en je weet na deze avond alles over onder andere bokeh, scherptediepte, diffuus beeld, tegenlicht, high-key en dubbelopnamen. Misschien nu nog onduidelijke fototermen die je creativiteit vergroten en je foto’s een stuk spannender maken.

Cursusavond 2
Door Jeroen Stel
Thema; Flitstechniek binnen de macrofotografie

Bandheidelibellen-EP-Serie-2-1Bandheidelibellen-EP-Serie-2-1 Bidsprinkhaan-1Bidsprinkhaan-1 Icarusblauwtjes-HM-1Icarusblauwtjes-HM-1

Jeroen laat je kennis maken met verschillende soorten flitsers en wat de individuele mogelijkheden zijn om met flitsers te werken. Je leert het verschil kennen tussen E-TTL en manueel flitsen en hoe de synchronisatie tijd op je camera werkt. Daarnaast leer je jouw flitser gebruiken zonder dat dit zichtbaar is als een “flitsfoto” in je eindresultaat.

Cursusavond 3
Door Bart Stornebrink
Thema; Fotografeer van buiten naar binnen

Bart Fotografie Bos en Hei-091Bart Fotografie Bos en Hei-091 Bart Fotografie Vlinders-041Bart Fotografie Vlinders-041 Bart Fotografie Vlinders-043Bart Fotografie Vlinders-043
Bart gaat je laten zien dat je niet meteen op je onderwerp duikt, maar in fases fotografeert. Daarbij hoort ook het speuren, het genieten, het verwonderen en het bekijken vanuit verschillende invalshoeken, voordat je tot fotograferen overgaat. Het resultaat is dat er mooie series ontstaan, in plaats van alleen die ene macrofoto.
 

De praktijk dag
Gegeven door Mike, Jeroen en Bart

Op deze ochtend duiken we natuurgebied De Kievit in vlakbij Harmelen. Daar gaan we met het geleerde aan de slag. We gaan statieven gebruiken, rijstzak, reflectieschermen, flitslicht en andere hulpmiddelen om je ook daarmee vertrouwd te laten worden. Je krijgt gedurende de gehele ochtend persoonlijke begeleiding van een van de cursusleiders.
 

Cursusavond 4
Gegeven door Mike, Jeroen en Bart

Op deze laatste avond bespreken we de foto’s die door de cursisten zijn gemaakt tijdens de praktijkdag. Iedere deelnemer stuurt zijn of haar tien best gelukte foto’s in. Deze zullen door de cursusleiders van commentaar worden voorzien, maar ook de andere cursisten doen daarin mee. Zo leren we naar een foto te kijken en te beoordelen en krijg je veel nuttige informatie over jouw foto’s. En daar leer je het meeste van is onze ervaring.
In het laatste deel van de avond zal een van de workshopleiders plenair een demonstratie geven van hoe je een foto zodanig opknapt dat hij nog mooier wordt. Dat zal gedaan worden via de beamer in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.
De cursusleiders hebben een voorselectie gemaakt van de drie mooiste foto’s en de makers daarvan ontvangen een leuke attentie.

Op alle cursusdagen is er koffie en thee met iets lekkers aanwezig.