Bart Fotografie | Snapshot Portretten

Workshop snapshot portretfotografie, maak een model van je model

Foto’s maken van mensen is best eng. Zowel voor de fotograaf als voor het al dan niet vrijwillige model. Maar je hoeft niet over veel ervaring of een dure studio te beschikken om toch hele spontane portretten te maken. Bart Fotografie heeft een methode ontwikkeld die je kans van slagen op een top portret vergroot. We maken gebruik van de zogenaamde snap-shot techniek; je model zo onopvallend mogelijk fotograferen, zodat die naturel blijft.

De workshop bestaat uit drie onderdelen;

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. Ik gebruik liever geen kunstlicht en werk het liefste in natuurlijke omstandigheden. We snuffelen wel even aan flitsbelichting, maar de ervaring leert dat je voor uitgelichte portretten beter met een studio opstelling kunt fotograferen. Ik wil je leren om gebruik te maken van de spanning van bestaand licht.

Het onderwerp
Het onderwerp is natuurlijk een ander mens. De portretfotografie die ik je wil leren is die van de 'snap-shot'. We zoeken samen vooraf een drukke locatie waar veel mensen samen komen. We begeven ons tussen de mensen en proberen onder de gegeven omstandigheden spannende portretten te maken van mensen die gewoon hun ding doen. Ik heb daarvoor een aantal technieken ontwikkeld en die laat ik je graag zien.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen met een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij portretten hebben we te maken met schaduwen in het gelaat en dat vereist een speciale nabewerking.

De cursus is bedoeld voor fotografen vanaf 18 jaar die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen (spiegelreflex)camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 10.00 uur tot 11.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 15.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de foto nabewerking tot 16.00 uur.

Kosten per persoon; 125 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 100 euro).
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen.
Koffie, thee, frisdranken en reiskosten (binnen een straal van 25 km. rondom Garderen, daarbuiten € 0,19 p.km) zijn inbegrepen, lunch is voor eigen rekening. De workshop kan op alle dagen van de week gegeven worden gedurende het gehele jaar. De locatie is naar eigen keuze. Je kunt dan denken aan een kermis, een sportevenement, een markt, een optocht, etc.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar workshops@bartfotografie.eu
Wil je liever in een groep deze workshop volgen? Ga dan naar www.photounited.nl