Bart Fotografie | Ouder en kind

Workshop voor ouders met hun kind, of het hele gezin

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor ouders met hun kind(eren). Lekker een dagje uit in de natuur en leren fotograferen tegelijkertijd. Het is ook een mooie gelegenheid om de onderlinge band te verstevigen, of te testen. Samenwerken en loslaten. Elkaars kijk op de wereld zien, begrijpen en respecteren. Bart Fotografie heeft veel ervaring in het geven van deze workshops en is er voor opgeleid.

De workshop bestaat uit drie onderdelen;

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera en het schrijven met licht (foto-graferen).
Ik laat zien welk type lenzen er zijn en welk soort foto’s je daar mee kunt maken. Voor de compact cameraatjes leg ik uit wat je daar wel en wat je daar niet mee kunt. Een (compact)camera is te leen als je er zelf geen hebt.

Het onderwerp
Afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en de persoonlijke voorkeur, kunnen we ieder onderwerp kiezen. Portret, landschappen en macro zijn dan de onderwerpen waar je aan kunt denken. Maar er is ook al een keuze gemaakt uit vaste thema's. Zie verder op deze pagina.

De nabespreking
Na de fotosessie nemen we plaats achter de pc en halen onze foto’s binnen. Ik laat zien hoe je dat doet en hoe je foto’s sorteert en bewaart. Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal kunt doen met een beeld om er echt het allerbeste uit halen. Maar het is vooral een mooi moment om samen naar elkaars foto's te kijken en daar iets van te zeggen en van te leren. Dat kan bij mij in Garderen, of bij jullie thuis (pc met software is dan aanwezig).

Deze workshop is samengesteld voor ouders met kinderen van 10 tot 18 jaar. Fotografie is een mooie metafoor voor non verbale communicatie. Samen fotograferen versterkt de band en geeft je een beter inzicht hoe de ander naar de wereld kijkt. Bovendien is het een heerlijk dagje uit samen.

Ik heb mijn ervaring opgedaan met mijn eigen kinderen en ik geef fotografielessen op een aantal BSO's, op lagere scholen en op het VMBO. En uiteraard tijdens de vele workshops die al geweest zijn. Daarnaast ben ik medeoprichter van het succesvolle KidzKlix concept.

We starten van 9.00 uur tot 9.45 uur met de theorie. Dan gaan we tot 15.00 uur fotograferen. Daarna bespreken we de foto's van elkaar tot 16.00 uur. . Kosten per persoon; kinderen 30 euro, de ouder 95 euro.

Koffie, thee, frisdranken en reiskosten (binnen een straal van 25 km. rondom Garderen, daarbuiten € 0,19 p.km) zijn inbegrepen, lunch is voor eigen rekening, evenals eventuele gezamenlijke entreekosten. Groepsgrootte tot maximaal 2 koppels (1 ouder met 1 kind).

Om het nog makkelijker te maken heb ik een aantal thema's uitgewerkt. Je kunt ook één van deze thema's kiezen voor een leuk en nuttig dagje fotograferen.
 
Thema’s
-          Macrofotografie (Op ontdekking in de natuur)
-          Landschapfotografie (Veluwse schoonheid)
-          Vogelfotografie (Vanuit een schuilhutje)
-          Dierentuin (Kunnen dieren lachen)
-          De stad (Ontdek haar geheimen)
-          Portretfotografie (Spontane portretjes maken)

De workshops worden naar wens op alle dagen van de week gegeven, het gehele jaar door.
Uiteraard worden de onderwerpen aangepast aan het seizoen.


Kinderfeestje?
Er is ook een aangepast programma om deze workshops te geven op een kinderfeestje. Bel voor de mogelijkheden, of kijk op Fotofeestje.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar workshops@bartfotografie.eu