Bart Fotografie | Macro, België

Workshop vlinders en orchideeën in het vrolijke Viroinval

Voor de echte vlinder en orchideeën liefhebber organiseer ik de macrofotografie reis naar Viroinval in België. Viroinval ligt in een prachtig glooiend kalksteen landschap in de Zuidelijke Belgische Ardennen. In 2019 gaan we weer van 6 t/m 9 juni. Het gebied staat bekend om zijn orchideeën en vlinders. Gedurende een lang weekeinde trekken we gezamenlijk langs enkele befaamde kruidenweides en diepe kloven waar we op zoek gaan naar de mooiste macro onderwerpen.

Het is een geheel verzorgde reis. We verblijven in het gezelligste hotel van de Ardennen; La Calestienne. Het enige dat je eigenlijk mee hoeft te nemen is je fototas en een goed humeur. Elke dag starten we vroeg (6 uur gemiddeld afhankelijk van het weer). Om 9.30 uur genieten we van een ontbijt en bespreken het vervolg van die ochtend. Rond 12.30 uur gaan we gezamenlijk lunchen. Deze lunch is extern en voor eigen rekening. Na de lunch gaan we weer een paar uurtjes fotograferen en komen naar het hotel rond 17.00 uur voor een lekker koel drankje. Elke avond bespreken we de die dag gemaakte foto’s op de beamer. Je neemt dus zelf een laptop mee om je foto's van die dag te sorteren (als je geen laptop hebt, dan kun je de mijne daarvoor gebruiken). Bij mij lever je dan 10 foto's in die we met alle andere foto's samen bespreken. Dat doen we na het diner dat van 19.00 tot 21.00 uur wordt geserveerd. Het diner is absoluut een van de hoogtepunten van de reis. Chris en Hedwig koken de sterren van de hemel en het drie gangen diner is van zeer hoog niveau. Zeker als het wordt geserveerd in de mooie tuin achter het hotel.

In 2019 is er ook een mogelijkheid om een middag te fotograferen in de fotohut die we in samenwerking hebben gebouwd in de boomgaard achter het hotel. Dus voor de vogelfotograaf is er ook wat te beleven.

De vertrekdatum is donderdag 6 juni en we komen aan na 16.00 uur. We ontvangen je met een drankje en genieten van ons eerste diner. Na het diner geeft Bart een presentatie over de macrofotografie en bespreken we de opdrachten voor dit actieve weekeinde.
De reis duurt 4 dagen. Zondag 9 juni sluiten we na de ochtendsessie het weekeinde af om 9.30 uur met een ontbijt. Na het leeg ruimen van onze hotelkamer is er de mogelijkheid om nog gezamenlijk te fotograferen tot 13.00 uur. Dit is op basis van vrijwilligheid. We fotograferen dus op vrijdag, zaterdag en zondagmorgen. De reis kost € 495,00 all-in. Alleen het vervoer is voor eigen rekening. Het is mogelijk om een niet fotograferende partner mee te nemen. Die betaalt € 175,00 voor dit weekeinde. Geef dat tijdig aan i.v.m. de kamerindeling.

Als je met ons mee wilt, schrijf je dan nu in. Of bel met 0653384575 voor meer informatie. We zien elkaar in de Ardennen!

Impressie 2014, impressie 2015, impressie 2016, impressie 2017, impressie 2018