Bart Fotografie | Geheimen van de Stad

Workshop reisfotografie, de geheimen van de stad

We zijn zo aan het jachten en jagen dat we de stad niet meer zien zoals hij is. We gebruiken hem alleen nog maar om ons voort te bewegen, te winkelen en te wonen. Het thema “Ontdek de geheimen van de stad” laat je al wandelend nieuwe dingen ontdekken die je nog nooit eerder zijn opgevallen. We gaan dan wel naar een oude stad, want die hebben meer geheimen te verbergen dan nieuwe steden.

De workshop bestaat uit drie onderdelen;

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor de stad.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we samen een geschikte stad uit ergens in Nederland. En dus het liefst een oude stad, waarin architectuur een belangrijke rol speelt. We gaan iets leren over perspectief en lijnenspel, maar ook over verborgen plekjes.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij steden komt het erg nauw met de onder- en overbelichting in luchten en gevels, maar zeker ook met de perspectivische vertekening van onze objectieven.
 
De cursus is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar die in het bezit zijn van een (spiegelreflex)camera en al wel weten hoe je foto’s moet maken, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking.
We starten in overleg op een plek in een stad naar keuze en bespreken daar ook meteen de theorie. Dan gaan we tot 12.00 uur fotograferen. We lunchen dan en gaan nog even door tot 15.00 uur. Daarna behandelen we de fotonabewerking tot 16.00 uur.

Kosten per persoon; 125 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 100 euro).
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken en reiskosten (binnen een straal van 25 km. rondom Garderen, daarbuiten € 0,19 p.km) zijn inbegrepen, lunch is voor eigen rekening. De workshop kan op alle dagen van de week gegeven worden gedurende het gehele jaar.


Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar workshops@bartfotografie.eu
Wil je liever in een groep deze workshop volgen? Ga dan naar www.photounited.nl