Bart Fotografie | Facinerende Landschappen

Workshop landschapsfotografie, kiezen en kaderen

Landschappen lijken een makkelijk foto onderwerp. Je wandelt wat en schiet wat om je heen. Maar van alle soorten fotografie is het landschap verreweg het moeilijkste onderwerp. Er is een vier-stappenplan dat je anders laat kijken naar je omgeving. Dat maakt het mogelijk om je camera op die ene plek neer te zetten waar de foto opvallender van wordt. Ga maar eens mee en ervaar je eigen blikveld.

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor landschappen en we bekijken het gebruik van filters.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we een geschikt landschap uit ergens in Nederland. Je mag ook zelf daarin meedenken. Wordt het bos (Veluwe), de polder (Arkemheen), kust (IJmuiden), zoet water (Veluwe meer), heide (Tongeren), zandverstuiving (Kootwijk), het maakt niet uit. Kom ook gerust met een voorstel. We starten iets vroeger dan normaal, omdat het daglicht zeer bepalend is voor de sfeer.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij landschappen komt het erg nauw met de detailweergave en de onder- en overbelichting in luchten en gronddelen.

De cursus is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar die in het bezit zijn van een spiegelreflexcamera en al wel weten hoe je foto’s moet maken, maar die er dus meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking.
We starten om 8.00 uur in het veld en bespreken daar ook meteen de theorie. We gaan tot 14.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de foto nabewerking tot 16.00 uur.

Kosten per persoon; 125 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 100 euro).
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken en reiskosten (binnen een straal van 25 km. rondom Garderen, daarbuiten € 0,19 p.km) zijn inbegrepen, lunch is voor eigen rekening. De workshop kan op alle dagen van de week gegeven worden gedurende het gehele jaar.


Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar workshops@bartfotografie.eu
Wil je liever in een groep deze workshop volgen? Ga dan naar www.photounited.nl