Bart Fotografie | Viroinval 2016

Viroinval 2016

July 18, 2016  •  Leave a Comment

Het is elk jaar weer een gok of we de vlinderreis op tijd plannen. Tenslotte moet je ergens een datum prikken en een hotel boeken. Kom je te vroeg, dan heb je wel orchideetjes, maar misschien nog te weinig vlinders. Kom je te laat dan zijn die al uitgebloeid, maar vliegen er wellicht meer vlinders. Dit jaar hadden we 'the best of both worlds'. Door een koude en natte lente was er nog genoeg vers in juli. Want dit jaar gingen we wat later van start. Drie dagen op om 5.00 uur om het vroege licht te pakken dat op koude vlinders schijnt. Het was het beste jaar tot nu toe. Zoveel vlinders! De teller is uitgekomen op 22 soorten. En dat is voor 2,5 dag fotograferen heel netjes. De dambordjes waren ook dit jaar weer over vertegenwoordigd. Het is helemaal hun biotoop.


Met een leuke groep van BirdingBreaks hebben we genoten van de Viroinval en van de gastvrijheid van hotelier en meesterkok Chris. Hotel Calestienne is echt de moeite waard. Al zou je die hele vlinder expeditie overslaan, dan heb je er nog een zalige tijd. Ik overweeg om volgend jaar een eigen expeditie op te zetten in het vroege voorjaar zo half mei en de late editie weer met BirdingBreaks te ondernemen. The best of both worlds. Zie je in 2017!


Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January February March April May June July August September (5) October (1) November December (4)
January February March (3) April May June July (2) August September (1) October (2) November (2) December (2)
January (1) February (3) March (1) April May (2) June (1) July (2) August September October (2) November December
January February (1) March April (1) May June July (1) August September October (1) November December (1)
January February March April May June July August September October November December